Egészség

Az egészségre gyakorolt hatások

Egészség

Az orvosok és az epidemiológusok évtizedek óta felismerték azt a tagadhatatlan tényt, hogy a magasan fekvő területeken állandóan lakóknál számos nagyon gyakori krónikus betegség előfordulása csökken. A világ leghosszabb ideig élő civilizációinak többsége 3050 m-nél nagyobb magasságban él. A magasság és az egészség közötti kapcsolat nem véletlen, és a kutatók elkezdték feltárni a rejtély mögötti tudományt. A hipoxiás alvással/edzéssel járó összes pozitív élettani reakció kombinációja mind az elmét, mind a testet intenzív megfiatalodás érzésével látja el. Számos orvosi tanulmány bizonyítja, hogy a Hypoxic Training számos pozitív hatást tud nyújtani a Covid 19 és a Long/Post Covid betegek orvosi kezelésének támogatására. Hypoxia a szívbetegségeknél - A sátor, amely megmentheti a ketyegőjét

Magassági edzés és fogyás

Egy 2013-as tanulmány kimutatta, hogy a tengerszinten élő amerikaiak 4-5-ször nagyobb valószínűséggel lesznek elhízva, mint azok, akik magaslaton élnek. Ezek az eredmények nem változtak, még akkor sem, ha más tényezőket, például a testmozgást, és a társadalmi-gazdasági helyzetet ellenőrizték. Ráadásul Colorado „a legsoványabb állam” Amerikában, és az egyetlen állam, ahol az elhízás aránya 20% alatti. Ezek a statisztikák nem véletlenek, hanem a híg levegőhöz való alkalmazkodáshoz szükséges megnövekedett energiafelhasználás eredménye.

ÉRDEKEL

Több energiafelhasználás

= gyorsabb anyagcsere és több elégetett kalória!

Ugyanez a tanulmány azt is kimutatta, hogy a magasság befolyásolja az éhség és a jóllakottság (teltségérzet) érzését. Az eredmények azt mutatták, hogy a tengerszint feletti magasságnak kitett emberek kevésbé érzik magukat éhesnek, mert a leptin (a jóllakottság hormonja) szintje megnő a szervezetben, míg a ghrelin (az éhséghormon) változatlan marad. Ez még intenzív edzés után is így maradt. Tehát, hogy egyértelmű legyen, az alanyok anyagcseréje megugrott, ami azt jelenti, hogy több kalóriát égettek el, de az edzés után kevésbé érezték magukat éhesnek. Ez a tökéletes kombináció a gyors fogyáshoz.
DE3_3190

Hipoxia asztmás betegek számára

A tudósok szerint az asztmás betegek krónikus hörgőgyulladása a hiperventiláció és a normálnál alacsonyabb vér CO2-szint eredménye. Ezért a sikeres kezelés kulcsa a hiperventiláció csökkentése és a jobb oxigénfelhasználás.
Az asztma egy krónikus légúti betegség, amelynek oka nagyrészt ismeretlen. A tudósok úgy vélik, hogy az asztma kialakulására való hajlam örökletes, és ez szorosan kapcsolódik az immunrendszer bizonyos allergénekre adott válaszához. Mivel nincs konszenzus az asztma okát illetően, nincs gyógymód. Vannak azonban kezelések és módszerek ennek a krónikus betegségnek a tüneteinek szabályozására.
Oroszországban évek óta tanulmányozták a hipoxiás terápia alkalmazásának ötletét az asztma kezelésére, és nemrégiben eljutott a nyugati féltekére is. Tanulmányok kimutatták, hogy egy megfelelő IHT-program sikeresen minimalizálhatja az asztma tüneteit és a súlyos asztmás rohamok előfordulását. A hipoxiás terápia a megnövekedett antioxidatív enzimek által az oxidatív stresszel szembeni mitokondriális (és így celluláris) tolerancia fokozása révén enyhítheti az asztmás stresszt, amely nagyrészt az antioxidáns védekezés romlásának köszönhető.
Ezen túlmenően, a szív- és érrendszeri/légzési alkalmasság javításán keresztül a hipoxiás terápia csökkenti a hiperventilációt és a hypocapniát (alacsony CO2 szint a vérben). Ezzel szemben megmarad a kívánt CO2 és O2 egyensúly a vérben, és csökken az asztmás rohamok és a krónikus hörgőgyulladások súlyossága.
Az asztma ezen kiegészítő kezelése jelentős előnyökkel jár a hagyományos tüneti kezelésekkel szemben. A betegek elkerülhetik a kortikoszteroidok (inhalátorok) negatív mellékhatásait, mint például a megnövekedett vérnyomás, a csontritkulás és a súlygyarapodás. Ezenkívül az asztmás rohamok megelőzésével azok előfordulása előtt a betegek minimalizálhatják a krónikus tüdőkárosodást.
A megfelelő IHT-program révén az asztmás betegek a következő előnyökre számíthatnak:

Kutatás

A Hypoxico rendszereket és technológiákat jelenleg számos kutatási területen alkalmazzák. A Hypoxico berendezés magasan szabályozott alacsony vagy magas oxigéntartalmú levegőt szállít, és számos kutatási alkalmazáshoz használható. Számos főiskolai és egyetemi kutatóintézet használt Hypoxico rendszereket a tengerszint feletti magasság emberi fiziológiára gyakorolt hatását vizsgáló különféle tesztekben. Például a University of Northern Michigan termékeinket arra használta, hogy tanulmányozza a sportolók laktátküszöbének teljesítményfüggő növekedésének fizikai paramétereit.

ÉRDEKEL

Időszakos hipoxiás terápia

gerincvelő-sérült betegeknél

Az Emory Egyetem kutatói magassági tréningeket alkalmaznak (alacsony oxigéntartalmú Hypoxico berendezés) az idegregeneráció serkentésére és a gerincvelő-sérüléses betegek rehabilitációjára.
A Hypoxico rendszerek állatkísérletek során is biztonságosak, és a Denveri Egyetem is arra használta őket, hogy tanulmányozza, hogyan befolyásolja a tengerszint feletti magasság a tehenek tenyésztési szokásait. Számos gyógyszeripari magáncég használta termékeinket a tengerszint feletti magasságnak az egerek fiziológiájára gyakorolt különféle hatásainak tesztelésére.
Névtelen terv (14)

Egyetemek / Kutatóintézetek

– Harvard Egyetem, Beth Israel Deaconness Medical Center, USA

– Holland Olimpiai Bizottság

– Deutsche Sporthochschule Köln, Németország

– Dél-Ausztrál Sportintézet

– Einstein – Monte Fiore Medical Center, USA

– Emory Egyetem

– Johns Hopkins Egyetem, USA

– Kent Állami Egyetem, USA

– Louisiana Állami Egyetem (LSU), USA

– Osaka City University, Japán

– San Diego Állami Egyetem, USA

– Syracuse University, USA

– Texasi Keresztény Egyetem, USA

– Calgary Egyetem, Kanada

– Glamorgan Egyetem, Egyesült Királyság

– Innsbrucki Egyetem, Ausztria

– Miami Egyetem, USA

– University of Minnesota, USA

– University of Missouri, USA

– Scranton Egyetem, USA

– Universität Tübingen, Németország