Magaslati sátor: A titok a hosszabb életért és a jobb teljesítményért?

  • Home
  • Magaslati sátor: A titok a hosszabb életért és a jobb teljesítményért?

Magaslati sátor: A titok a hosszabb életért és a jobb teljesítményért?

Teljesítményfokozás gyanánt a sportolók régóta alkalmazzák az úgynevezett magaslati edzést, de ma már nem is szükséges a magas hegyek adta körülmények ahhoz, hogy beinduljanak a számukra kedvező élettani folyamatok. Ugyanis ehhez szolgálnak segítségül a bizonyos magaslati, vagy oxigénsátrak. Most biztosan felmerült benned is, vajon mi vehet rá egy sportolót, hogy olyan állapotot teremtsen meg maga körül mesterségesen, ami egy hegymászónak már veszélyzónának számít?
A magaslati sátor voltaképp egy olyan berendezés, ami szimulálja a magaslati, hegyi levegőt a felhasználók számára. Az alacsony oxigénszint (alacsonyabb, mint a tengerszinten) arra készteti a szervezetet, hogy alkalmazkodjon, s számos pozitív változást hoz létre a testben, melyek lentebb részletesebb kifejtésre kerülnek. Megjegyzendő, hogy a magaslati sátorban való alvás vagy pihenés nem okoz nehézlégzési érzést vagy egyéb kellemetlen tüneteket, úgy ahogy egy 2000 méter magas síparadicsomban eltöltött időtöltés sem, azonban a szervezet mégis érzékeli a 5-10%-kal alacsonyabb oxigénszintet. Ez a változás mindössze egy biológiai folyamatot indít el, amely a vörösvértestek képződésével jár. Mivel a vörösvértestek az oxigént szállítják a szervezetben, így a vörösvértestek számának növekedése javítja az oxigénellátást. Ez a csodálatos természetes képesség mindannyiunkban ott rejtőzik, és csak arra vár, hogy előhozzuk.
A magaslati sátor használata számos előnyt foglal magában:
Aktív, illetve passzív pihenés lehetőségét kínáljuk érdeklődőink számára, ugyanis biztosítunk magaslati edzést, illetve alvást is. A magassági edzés javítja a fizikai teljesítményt tengerszinten és magasságban azáltal, hogy fokozza az izomműködést és fokozza a szervezet oxigénszállítását és felvételét. Mind az alvás, mind az edzés és/vagy szakaszos légzés révén az egyének és a csapatok természetesen növelhetik az erőt, az állóképességet és a felépülést. Az alábbi sátrak segítségével bárhol és bármikor szimulálható a magaslati levegő a tengerszinttől egészen 6000 méteres magasságig, így akár otthon is. Az oxigén generátor rendkívül egyszerűen kezelhető. Kiválasztod a megfelelő magasságot és elindítod. Egy flexibilis cső segítségével jut el a beállított oxigéntartalmú levegő a kiválasztott sátorba.
Sportoló vagy? Ki akarod maxolni a képességeidet és feszegetni a határaidat? Akkor ez nektek kötelező! Valójában minden sportoló számára ez egy kihagyhatatlan eszköz felkészülésekor és alapozáskor egyaránt, valamint a verseny/meccs szezonban. A magaslati sátor használata tehát számos sportoló számára előnyös lehet, beleértve a futókat, kerékpározókat, úszókat és hegymászókat, de ide sorolhatók az NFL és NBA játékosok, ökölvívók és labdarúgók is.
Fontolgatod már, hogy kipróbálnád? Ezeket az eszközöket bérelheted ki nálunk:
Az eszközök részletes leírását, árlistáját, valamint a bérlés folyamatát a honlapunkon megtalálod.
Ha sikerült felkelteni az érdeklődésedet, s mélyebb, tisztább lélegzetvétellel ásnád bele magad a témába, nézz közül honlapunkon és vidd el a magaslati levegőt otthonodba!

Források: